One flew East, One flew West

One flew East, One flew West

Tiltaná az "áttérítő terápiákat" Obama

2015. április 09. - J.J. K.

A Fehér Ház támogatja azokat a kezdeményezéseket, melyek megtiltanák a meleg és transznemű fiatalok alávetését "áttérítő terápiáknak". Az előterjesztés egyfajta válasz Leelah Alcorn, ohioi transznemű öngyilkosságára. A 17 éves Alcorn tavaly decemberben vetette magát egy traktor elé, azok után, hogy szülei arra kényszerítették, keresztény terapeuta győzze meg férfi identitásáról. Mindezen tortúráról Alcorn a Tumblr-ön vezetett naplójában számolt be, utolsó bejegyzésének végén pedig azt írta, reméli, hogy valaki majd ráeszmél az ügy súlyosságára és próbál megoldást találni rá. 

Az Obama adminisztráció most egy petíció nyomán tett ígéretet az efféle alkalmazások eltörlésére. "Osztjuk aggodalmát azoknak, akik szerint ez potenciális romboló hatást gyakorol a transznemű, meleg, leszbikus és biszexuális fiatalok életére - fogalmaz közleményében Valerie Jarrett, az elnök egyik tanácsadója - ez az adminisztráció támogatja az "áttérítő kezelések" betiltását."

Jarrett kitért arra is, hogy Obama nem bocsátkozna országos tiltásba, hanem az államok szintén segítené a korlátozás bevezetését. A The New York Times újságírója szerint ez meglehetősen sok időt vesz majd igénybe, minthogy az ilyen terápiák még csak Kaliforniában, New Jersey-ben és a fővárosban illegálisak. 

A time.com cikke alapján: Komoróczy T. 

A bejegyzés trackback címe:

https://oneflewover.blog.hu/api/trackback/id/tr207353952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudományos libsizmus 2015.04.10. 16:03:24

Obama egyre mélyebbre süllyed.

tisztapista 2015.04.10. 16:07:39

1. Kiválasztja a nemét fészbukon: csillámpóni
2. Áttérítik biszex genderless paci-fistává
3. Nyeríthet örömében

Nem értem mi ebben a nehéz. Jó mulatság, biszex munka volt.

Blogger Géza 2015.04.10. 17:10:26

És ha egy nem kezelt homoszexuális ugrik egy traktor elé, akkor meg írjunk petíciót arról, hogy kötelezően gyógykezeljék ezeket az embereket?

Szalay Miklós 2015.04.10. 17:38:53

Itt egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid051

(Kép teteje, doc, pdf)

Mikrobi 2015.04.10. 18:25:38

Amíg ilyen az elutasítottsága a homoszexuális életvitelnek, mint itt a kommentekben látom, nem aggódok az agresszív népszerűsítő kampány miatt. Nyilván kushadnunk kell mostanában nyilvánosan, mert ránksütik, hogy homofóbok, sőt, egyenesen nácik vagyunk, a politikusoknak még jellemtelenebbnek kell lenniük, mint régen, de a közfelfogás mit sem fog változni.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.10. 18:47:49

Obama inkább azzal törődjön, hogy a neje ne pózoljon címlapokon mindenféle ordas kurvákkal, meg ne rázza a seggét a tévében, mint egy baszatlan kurva, a két lánya meg ne mutogassa hivatalos állami ünnepeken a picsáját a sajtónak.

Alick 2015.04.10. 19:16:26

@Shlomo a halott zsidó terrorista: banánhiány van az egész családban. :)

exterminador 2015.04.10. 19:24:44

@Shlomo a halott zsidó terrorista: ahelyett, hogy örülnél neki! Hiszen a megnyilvánulásaidból nyilvánvaló, hogy máshol úgysem látsz ilyesmit.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2015.04.10. 20:25:17

Ez a tiltás szerintem a First Amendmentbe fog ütközni, persze megpróbálni nyilván meg lehet.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.10. 20:40:24

@exterminador:

" Hiszen a megnyilvánulásaidból nyilvánvaló, hogy máshol úgysem látsz ilyesmit."

Mássz le anyádról.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.10. 20:46:50

A muszlim-liberális Obama legszívesebben az egész kereszténységet tiltaná be...

exterminador 2015.04.10. 21:16:26

@maxval bircaman szerkesztő: ej, de sokat késtél, látens birka, még az első tízbe sem sikerült bekerülnöd ennél a témánál? Csalódni fognak benned.

Darth Revan 2015.04.10. 21:28:50

A meleg "atterito" kezelesekrol egy vicc jut eszembe:

Egy tv stab kimegy Jeruzsalembe a siratofalhoz es megkerdezik az ott imadkozo oreg zsidot, hogy telik egy napja:
Reggel felkelek, megreggelizek, kijovok ide a siratofalhoz es delig imadkozom, egy gyors ebed utan jovok is vissza azonnal es egesz estig imadkozom es neha meg vacsora utan is visszajovok siratofalhoz imadkozni egy-ket orat.
Es van valami eredmenye.
hat, nem is tudom. Neha ugy erzem, mintha a falnak beszelnek.

Darth Revan 2015.04.10. 21:31:59

Amugy jelentkezzen, aki szerint, ot at lehet nevelni, hogy a masik nem tetszen neki.
El lehet nyomni az erzeseket, de attol az ember nem valtozik meg, csak frusztralt lesz. Nem veletlen, hogy annyi sok katolikus pap molesztal kisgyereket: a termeszet rendje ellen valo a szex tilalma. Lathato hova vezet, ha az alapveto termeszeti osztont, mint a szexualitas megprobaljak elnyomni.

A vallasnal keves kerosabb dolog van a vilagon.

tyberius 2015.04.10. 23:05:38

Szép dolog kiállni az efféle káros pszichokuruzslás betiltása mellett, de a dolognak van egy masszív (párt)politikai oldala is.

Obamának minél inkább meg van kötve a keze, annál szabadabb a szája. Persze ő is tudja, hogy az USA első fekete elnökeként akármit mond, az történelmet ír. És láthatóan nagyon igyekszik a történelem jó oldalán állni.

Amikor először kampányolt, még eléggé szőrmentén fogalmazott a melegházasság kérdésében, most meg, miután alaposat fordult az amerikai társadalom hozzáállása az elmúlt 7 évben, teljes mellszélességgel kiáll mellette. Gondolom, a transz jogokkal is valahogy így van. Leköszönő elnökként sokat nem tud tenni, de legalább kiáll mellettük.

Aztán persze van ebben egy jó adag közbeszéd-tematizálás, ami a közelgő elnökválasztási kampányban politikai tőke lehet a demokratáknak. A republikánus szavazótábor erősen megosztott az LMBT jogok és elfogadás kérdésében, úgyhogy egy republikánus elnökjelöltnek a témában megnyilatkoznia szinte garantált szavazatvesztés.

wirth6 2015.04.11. 00:13:56

@tyberius: Valóban sokat változott a világ, az első kampányban még elutasították a házasság újradefiniálását ("No. Barack Obama nor I support redefining from a civil side what constitutes marriage" - Joe Biden)

empoftla 2015.04.11. 05:14:15

@maxval bircaman szerkesztő: Mindegy, hogy Obama mit próbál, Putyin majd felülbírálja és nem csak engedélyezi de kötelezővé tesz majd mindenféle átnevelő tábort.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.11. 15:21:42

@Darth Revan:

"El lehet nyomni az erzeseket, de attol az ember nem valtozik meg"

Szerintem meg tök gáz, hogy valaki azzal menőzik, hogy az ő neuro-endokrin rendszere azt diktálja, hogy férfiként egy másik férfival akarja magát megtermékenyíttetni, vagy próbáljon egy másik férfit megtermékenyíteni. Nőként dettó.

Az embernek azért adott eszet az isten, hogy ne égesse szénné magát, ha megborul a hormonrendszere.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.11. 15:24:09

@tyberius:

"Obamának minél inkább meg van kötve a keze, annál szabadabb a szája. "

Dettó mint az istenverte celeb pápa.

Mind a kettőt azért tartják, hogy manipulálja a csürhét, amelyik letett az önálló logikus gondolkodásról.

Darth Revan 2015.04.11. 23:27:45

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Mondjuk annyiban kulonbozunk az allatoktol, hogy az ember nemcsak a reprodukcios oszton miatt szexel, hanem erzelmi alapja is van.

ha hasznalnad az eszedet nem irnal hulyesegeket.

Ja es nincs isten :P

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.12. 09:58:04

@Darth Revan:

"Mondjuk annyiban kulonbozunk az allatoktol, hogy az ember nemcsak a reprodukcios oszton miatt szexel, hanem erzelmi alapja is van."

NINCS érzelmi alapja. CSAK a hormonok vannak meg az ösztökök.

Tudtad, hogy például az ejakuláció után olyan hormonok szabadulnak fel az agyadban, amitől vagy TÍZ PERCIG úgy érzed, kész lenél egy életen át a nővel maradni és védelmezni őt és az utódait?

De 10 perc alatt ez is elmúlik.

Ja, és szerinted az "érzelmek" azok mik? Csak nem a genetikailag kódolt ösztönök és a hormonok kombinációja miatt megjelenő késztetések?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.12. 10:07:54

@Darth Revan:

"Mondjuk annyiban kulonbozunk az allatoktol, hogy "

Az állatoktól annyiban különbözünk, hogy míg az állatoknak testük van, és a genetikájuk + a hormonrendszerük által irányított "tudatuk/lelkük"...

...addig az embereknek a test és az öntudat mellett van egy "szuperegójuk" is, ami képes felülbírálni a genetikailag és hormonálisan vezérelt "tudat/lélek" döntéseit.

A "szuperego" viszont könyörtelen, józan logika szerint dolgozik. Az "érzelmek" nem a "szuperego" része, hanem a "tudat/lélek" része, amit a "szuperego" felül tud bírálni..

Isten pedig van, és a halálod után nem a "lelked", hanem a "szuperegód" kell neki :)
süti beállítások módosítása